Elvita citruspress för färskpressad juice CCP1002X. Juice rinner ut ur pressen ner i ett glas.

Citruspressen från Elvita är din nyckel till en fräsch start på dagen och ett lyxigt tillskott i din vardag. Denna vardagshjälte gör det enklare än någonsin att börja dagen på bästa sätt.

Hälsofördelarna med juice

Juice från färska frukter är inte bara utsökt; det är också en riktig vitaminbomb. C-vitamin, som är rikligt förekommande i citrusfrukter som apelsin, grapefrukt, citron och lime, är känt för sina antioxidativa egenskaper och för att stärka immunförsvaret. C-vitamin hjälper dessutom kroppen att ta upp järn. Regelbunden konsumtion av färsk juice kan även förbättra huden, öka energinivåerna och bidra till en bättre matsmältning.

Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 500 gram frukt och grönt om dagen. Ett glas juice kan ersätta en frukt eller en grönsak, ungefär 100 av 500 gram.

En lyxig och enkel del av din vardag

Med Elvitas citruspress i köket blir det en lek att skapa allt från klassiska juiceblandningar till kreativa cocktails. Dessutom är maskinen designad för att vara enkel att rengöra. Motorenheten torkas av med en lätt fuktad trasa, medan de avtagbara delarna som konerna, filtret och juicebehållaren enkelt kan diskas i maskin.

Mångsidighet vid fingertopparna

Elvitas citruspress kommer utrustad med två olika storlekar på koner, vilket gör den idealisk för olika typer av citrusfrukter. Använd den större konen för att pressa juice från apelsiner och grapefrukter. Den mindre konen passar perfekt för citroner och lime, vilket är perfekt för till exempel matlagning med citrussaft.