Grillgaller med grillspett, grönsaker, korvar och köttbitar och majskolvar. Rengör grillen med Elvita BBQ Cleaner.

En ren grill säkerställer att maten smakar som den ska. Genom att rengöra grillen regelbundet förlänger du dessutom dess livslängd. Ett enkelt sätt att få bort smuts och fett från grillgallret är att använda Elvita BBQ Cleaner.

Ingrodda och fastbrända grillrester. Många av oss har minnen av hur man kämpat för att göra rent grillgallret med diskmedel och en tvättsvamp. Som tur är finns det effektivare och enklare metoder!

Måste man rengöra grillgallret?

Genom att rengöra grillgallret säkerställer du framför allt att din grill håller längre. Ett grillgaller som inte rengörs kommer påverka matens smak och på sikt kan det leda till att gallret rostar, särskilt om gallret inte är rostfritt. 

Ett smutsigt grillgaller kan också orsaka oönskade smakupplevelser. Har du till exempel grillat fisk och sedan inte rengjort gallret, kan köttbiten du lägger på grillen vid nästa grillning få en oönskad fisksmak.

Det finns också en risk att drabbas av matförgiftning om det samlas skadliga bakterier på grillgallret, även om det är en liten risk.

Grill med grillspett och eld som slickar spetten. Rengör grillen med Elvita BBQ Cleaner

Hur ofta ska man rengöra grillgallret?

Allra bäst är att rengöra grillgallret inför eller efter varje grillning. För det behöver du bara grillborste. Om du ska rengöra gallret inför grillningen så tänder du först grillen och låter gallret bli riktigt varmt. Sen ger du gallret en omgång med grillborsten – då skrapas de flesta gamla grillrester av. Gör du rengöringen efter grillningen så använder du grillborsten på samma sätt medan gallret fortfarande är varmt. 

Om du gör rent gallret efter varje användning så har du kommit långt. Men någon gång i månaden är det bra att ge grillgallret en mer grundlig rengöring. Då kan du använda Elvita BBQ Cleaner. Det är en praktisk och lättanvänd grillrengöring som är effektiv mot inbrända grillrester, fett och köttsafter. 


Så här använder du Elvita BBQ Cleaner:

  1. Spruta Elvita BBQ Cleaner på ditt grillgaller. För bästa resultat gör du det när grillgallret är ljummet. Undvik att rengöringen hamnar på känsliga ytor.
  2. Låt verka i några minuter och torka sedan bort rengöringen med en svamp.
  3. Skölj av grillgallret med ljummet vatten.

Nu när din grill är skinande ren är det dags att njuta av de belöningar som kommer med en välskött grill. Tänd upp, bjud in vänner och familj, och njut av en perfekt grillad måltid!