Keramisk stekpnanna på köksbänk intill skärbräda med svamp och en kökshandduk

Keramiska stekpannor erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett fantastiskt verktyg i köket. Stekpannor med keramisk beläggning får en naturlig non-stick yta, vilket gör att maten inte fastnar så att både matlagning och rengöring blir enkel och snabb.

Fördelar med en keramisk stekpanna

En stekpanna med keramisk beläggning är en perfekt panna till vardagsmatlagningen. Den keramiska beläggningen gör att ytan får en non-stick effekt. Men till skillnad från non-stick stekpannor kan du använda den keramiska stekpannan vid högre temperaturer. Detta gör dem perfekta för tillagningstekniker som kräver hög värme, som att bryna kött eller fräsa grönsaker snabbt. Samtidigt håller pannan värmen jämnt, vilket bidrar till att ge en fin, jämn stekyta på maten. Keramiska stekpannor är enkla att rengöra och drar inte till sig smak eller lukt.

Spara energi och tid  

En av de främsta egenskaperna hos Elvitas keramiska stekpannor är dess aluminiumskärna som möjliggör optimal värmeledning, vilket ger snabb och jämn uppvärmning. Du sparar både tid och energi när du lagar mat.

Våra keramiska stekpannor finns i tre olika storlekar, Ø 28 cm, Ø 24 cm och Ø 20 cm.

Keramisk stekpanna på spishäll

Så tar du hand om din keramiska stekpanna

Våra keramiska stekpannor kan användas med alla typer av spisar och även i ugnen upp till 300 grader. Använd redskap av trä eller plast så att ytan inte repas och förlorar sin non-stick effekt. Tillsätt alltid matfett vid stekning. Keramiska stekpannor tål som sagt högre temperaturer men allra bäst resultat får du om du steker på medelhög värme.

Rengöra keramisk stekpanna

Elvitas stekpannor tål maskindisk men vi rekommenderar handdisk så att non-stick beläggningen håller över tid. Låt pannan svalna innan du rengör den. Diska med hett vatten och diskmedel, och se till att diska helt rent, då matrester kan bränna fast nästa gång du använder stekpannan.