Elvitas köksmaskin är inte bara snygg, den är även en ovärderlig kollega och assistent i köket. Letar du efter en maskin som kommer underlätta matlagning och bakning så har du hittat den. Köksmaskinen är en mångsidig arbetskamrat som kan hjälpa till med det mesta i matlagningen.

Med en köksmaskin i hemmet blir det enkelt och smidigt att baka och laga mat. Den är perfekt för att sätta en bröddeg eller underlätta tidskrävande saker som att vispa grädde. Eller varför inte göra hemmagjord glass? Med en bunke på 7 liter passar den även dig som vill sätta stora degar. Den klarar av att hantera degar upp till 5 kilo.

Köksmaskin med inbyggd våg

Den inbyggda vågen underlättar matlagningen avsevärt. Du häller bara ner ingredienserna en efter en och nollställer vågen innan nästa vägning. Förutom att du kan vara säker på att du tar i exakt rätt mängd så slipper du momentet att gräva runt med ett decilitermått.

Olika tillbehör till olika uppgifter

Elvitas köksmaskin kommer med tre olika verktyg, en degkrok, en visp och en flatblandare.

  • Flatblandaren/den platta vispen används till mycket, bland annat tårtor och kakor eller fyllnader till mat och bakverk. Men den kan även användas för att göra potatismos eller till exempel köttfärslimpa.
  • Degkroken används för att knåda jästdegar, som bulldeg, pizzadeg och bröd.
  • Vispen används för sådant du ska få in luft i, som ägg, vispgrädde eller majonnäs.
Elvitas köksmaskin med sina tillbehör, visp, flatblandare/platt visp och degkrok.

12 hastigheter och specialfunktioner

Köksmaskinen har 12 olika hastighetsinställningar för olika användningsområden, från lägre hastighet till hög. Du kan även välja på specialiserade funktioner. Funktionen Knådning, används med fördel för att arbeta bröddegar smidiga. Och Puls-funktionen kan användas för ingredienser som behöver bearbetas i hög hastighet, som till exempel vispad grädde eller äggvitor.

Relaterad läsning: