Du kan baka kladdkaka i din airfryer.

Baka i airfryer, går det? Airfryern är en ny favoritprodukt i många hem. Men den hjälper dig inte bara att ”fritera” på ett nyttigare sätt, utan här finns många användningsområden. Så klart kan du även baka i din airfryer, vilket sparar både tid och antagligen en del extra kladd.

Tiktok-donuts på fyra ingredienser

Med en airfryer kan du fritera smaskigt, men fettsnålt. Exempelvis donuts!

Du behöver:
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl naturell yoghurt
Strösocker till garnering

Så gör du:
1. Blanda vetemjöl och bikarbonat i en bunke.
2. Häll i yoghurten och rör ihop allt tills du har en kladdig deg. Vill du inte använda yoghurt så funkar filmjölk också bra. 
3. Pytsa över hela härligheten i en spritspåse med rund tyll. 
4. Lägg bakplåtspapper i airfryern så det inte fastnar. 
5. Spritsa ned degen i airfryern och klipp till lagom stora bollar.
6. Kör 4 min på 180 grader, vänd bollarna. Kör 4 min till.
7. Häll upp donutsbollarna på hushållspapper. Sockra på ordentligt. Sen är bara det viktigaste kvar – njut!

Kanelbullar i airfryer

Testa att använda en airfryer (du hörde rätt!) i stället för att baka i ugnen. Då får du ännu frasigare skorpa och du behöver inte vänta på att ugnen ska bli varm.

Du behöver:

Deg

250 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk kardemumma
1 tsk salt
2 dl strösocker
1 kg vetemjöl

Fyllning
150 g smör
2 dl strösocker
5 tsk kanel

Så gör du:
1. Fyll airfryer-korgen med bullar i formar och baka av på 180 grader i 6 minuter.
2. Frågan är om du klarar vänta på att bullarna ska svalna innan du provsmakar en med iskall mjölk?

Tips! För dig som inte orkar baka. Stoppa in frysta köpebullar i din airfryer istället!

Kladdkaka i airfryer

Du behöver:
50 g mjukt smör
50 g fint strösocker
1 ägg
50 g mjöl
1 msk kakao

Så gör du:
1. Vispa smör och socker med elvisp i en skål i cirka 5 minuter tills det är pösigt.
2. Tillsätt ägget och fortsätt vispa. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver och en nypa salt. Blanda noga.
3. Häll smeten i kakformen och jämna till ytan med en degskrapa.
4. Ställ kakformen i stekkorgen och skjut in den i airfryer. Ställ in timern på 25 minuter och 160 grader, baka kakan tills den är vackert brun och färdig. Kakan är färdig när du kan sticka ner en tandpetare i mitten på kakan utan att något fastnar på den.
5. Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett galler för att svalna. Servera med vispad grädde.

Scones

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör (kylskåpskallt)
2 dl mjölk

Så gör du:
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
2. Dela degen i 4-8 delar och grädda i airfryern i 10 minuter på 180 grader.
3. Servera på studs med smör, ost och marmelad och en stor kopp te.

Mer läsning om airfryers: