Det här är kanske världens enklaste och godaste efterrätt som du lätt kan äta ända fram till tjugondag Knut.
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
10-15 pepparkakshjärtan
Så gör du:
1. Ta en brödform eller en rund form.
2. Vispa grädden till lätta toppar tillsammans med vaniljsocker.
3. Krossa pepparkakorna till ett smul i din blender.
4. Vänd ner kondenserad mjölk och pepparkakssmul i grädden – hur mycket beror på hur stora pepparkakorna är.
5. Placera i frysen i minst fyra-fem timmar. Servera din pepparkaksglass med krossade pepparkakor i fina glas så har du en enkel och god dessert.
Okej, pepparkaksglass var ju supergott! Kan man äta denna även till frukost? Klart du kan! Eller så kan du testa att göra en pepparkaks-smoothie. Den gör du också superenkelt i din blender. Häng med!
Du behöver:
500 gram naturell yoghurt
10 st pepparkakor
1 krm kanel
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
Så gör du:
1. Mixa alla ingredienser tills det blir fluffigt och skummigt.
2. Häll upp i glas och dekorera med lite krossade pepparkakor och kanel.
3. Njut!