
Det här är kakorna som alltid blir en succé: juliga chocolate chip cookies – mjuka, sega och fyllda med choklad. De får dessutom en festlig yta av färgglada M&M’s som trycks på innan gräddning. Enkla att baka, vackra att servera och omöjliga att motstå. Receptet passar lika bra till vardagsfika som till kalas och högtider. Välj bara ut gröna och röda M&Ms så får du kakor som blir perfekt juldekorerade.
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
150–200 g choklad (hackad eller chokladknappar)
M&M till topping (gärna två-tre påsar då du bara vill ha röda och gröna för att fixa juliga chocolate chip cookies.)
Gör så här
1. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt med elvisp eller köksassistent.
2. Knäck ner ägget och vispa tills smeten blir jämn.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en separat skål och rör ner i smeten.
4. Vänd ner den hackade chokladen. Rör in.
5. Forma degen till bollar ungefär stora som golfbollar och lägg på en tallrik.
6. Tryck fast 5-6 hela M&M på ovansidan av varje degboll.
7. Ställ i kylen i 20–30 minuter.
8. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
9. Grädda i cirka 175°C i 9–11 minuter på över- och undervärme. Ta ut när kanterna fått färg men mitten fortfarande är mjuk.
10. Låt svalna på plåten så att kakorna sätter sig och blir perfekt sega.
Fler juliga recept