Vad passar inte bättre just nu än en värmande god soppa till middag? Förbered i din slow cooker tidigare på dagen för att ha en rykande, välsmakande middag som tillagat sig självt. 

Thaisoppa med sting

Du behöver:
500 g morötter
1 gul lök
2 msk ingefära, riven
2 klyftor vitlök
1 chilifrukt
1 msk olja
0,5 l valfri buljong
4 dl kokosmjölk
Thailändsk fisksås
Lime

Till servering:
400 g skalade räkor
Krutonger

Så gör du:
1. Skär morötter, lök, vitlök och chili i mindre bitar.
2. Bryn lök och morötter med olja i en kastrull.
3. Lägg i riven ingefära, vitlök, chili och slå på buljongen. Tillsätt någon matsked fisksås och koka upp. Låt det koka tills morötter är helt mjuka.
4. Häll i kokosmjölk och mixa soppan slät med en stavmixer eller blender. Smaka av med fisksås och pressad lime.
5. Servera med räkor och krutonger. 

Gulaschsoppa

Du behöver:
800 g grytbitar av nötkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 dl tomatpuré
2 tsk kummin (inte spiskummin)
3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
1 zucchini
1 fp krossade tomater
5 dl köttbuljong
1 dl rött vin
3 lagerblad
3 röda paprikor
Salt och peppar

Så gör du:
1. Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din slow cooker har stekfunktion), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet.
2. Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din slow cooker.
3. Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6-7 timmar och värmen på låg.
4. När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden.
5. Servera med en klick gräddfil.

Ramen med fläsk och ägg

Du behöver:
2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 hel kyckling
2 st stjärnanis
1 st piri-piri (eller färsk röd chili)
2 tsk råsocker
2 msk risvinäger
4 msk mörk tamarisoja

Till servering:
150 g böngroddar
200 g babyspenat
2 ägg
100 g ramennudlar
4 skivade salladslökar
Sesamfrön

Så gör du:
1. Grovhacka ingefära och vitlök.
2. Lägg hela kycklingen i slow cooker följt av ingefära, vitlök, stjärnanis, chili, råsocker, vinäger och soja. Täck med vatten.
3. Ställ slow cookern på hög värme och kör i 4 timmar. Under tiden kan du förbereda ägg och nudlar. 
4. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, häll av vattnet och skölj dem kallt. 
5. Lägg äggen i kokande vatten, koka i 7 minuter och låt dem svalna tills de går att skala.
6. När slow cookern är klar lyfter du upp kycklingen och skär bort allt ätbart kött.
7. Sila av buljongen (vätskan som är kvar i slow cookern) och smaka av med soja och vinäger. Reducera den på spisen om smaken av kyckling är för tunn.
8. Till servering lägger du nudlar, kyckling, babyspenat och böngroddar i en skål. Häll på varm buljong och toppa med ägg, skivad salladslök och sesamfrön.