julklappstips

Osäker på vad du ska köpa för julklappar till din familj eller partner? I den här guiden delar vi våra bästa julklappstips som garanterat kommer göra dina nära och kära väldigt glada julen 2022! Ge bort en köksapparat till hemmakocken, en kaffebryggare till kaffeälskaren eller en golvlampa till läsaren. Vi hjälper dig hitta den perfekta julklappen till dina föräldrar eller din partner!

Julklappstips - att tänka på innan du gör ditt köp

Innan du sätter igång med julklappsshoppingen finns det några saker som kan vara bra att tänka på: 

  1. Sätt en budget

    Innan du påbörjar shoppingen är det viktigt att du har koll på hur mycket pengar du har att röra dig med per person och julklapp. Planera din budget i förväg så att du inte behöver oroa dig över kostnaderna.

  2. Gör en lista på vad du ska köpa

    Bestäm vad du ska köpa innan du beger dig ut i butikerna (detta gäller även onlineshopping). Om du vet vad du letar efter innan du börjar shoppa kommer det spara dig mycket tid. Ibland kan det vara svårt att veta exakt produkt man kommer köpa, men bestäm åtminstone vilken typ av produkt som gäller. 

  3. Håll koll på Black Friday och andra erbjudanden

    Håll nere kostnaderna genom att köpa julklapparna på Black Friday. Handlar du online eller i butik efter Black Friday kan du även hålla utkik efter vanliga rabatter och erbjudanden.

Julklappstips mamma

Funderar du vad du ska köpa i julklapp till mamma? Om hon älskar kaffe är det självklart att hon ska få en ny kaffebryggare! Det här är den perfekta gåvan för kaffeälskaren som ser sitt morgonkaffe som den heligaste stunden på dagen. I Elvitas sortiment hittar du både perkolator och vanlig bryggare. Ge din mamma en kaffebryggare som passar just henne och hennes kaffebehov.

kaffemugg - köpa kaffebryggare i julklapp

Psst! Om din mamma är en tedrickare har vi även tekokare med sil i vårt sortiment. 

Julklappstips pappa

Har du svårt att hitta en bra julklapp till pappa? Överraska honom med en blender! Om din pappa uppskattar matlagning som är snabb och effektiv är detta den bästa julklappen till honom - med en blender kan han enkelt göra allt från gröna smoothies till matiga soppor. 

blender - julklappstips pappa

I Elvitas sortiment hittar du fem olika modeller: allt från stavmixer till höghastighetsblender. Eller varför inte ge bort en praktisk blender med take away-flaskor? Med en sådan blender kan man smidigt mixa ihop en smoothie och ta med sig när man är på språng. 

Julklappstips flickvän

Svårt att bestämma dig för vad du ska köpa i julklapp till din flickvän? Om hon är intresserad av inredning kan vi tipsa om att köpa en snygg lampa till sov- eller vardagsrummet! Välj mellan stämningsbelysning som gör det enkelt att skapa en mysig känsla i rummet - eller praktisk belysning som fungerar utmärkt för den som har behov av en läslampa vid sängen eller soffan. 

lampor - julklappstips flickvän

Hos Elvita finns ett stort utbud av lampor anpassade för olika rum och behov. Upptäck vårt sortiment och hitta den perfekta lampan till din flickvän - välj och vraka bland bordslampor, vägglampor och golvlampor.

Julklappstips pojkvän

Problem med att komma på vad du ska köpa i julklapp till din pojkvän? En praktisk julklapp som kommer uppskattas är slowcookern! Detta är den perfekta presenten för pojkvännen som älskar att laga mat men inte har tid eller ork att stå och laga storslagna middagar varje dag efter jobbet. Med en slowcooker kan han laga middag medan han är på jobbet!

slowcooker - julklappstips pojkvän

Tips! I Elvitas sortiment finns även airfryer och riskokare

Vanliga frågor

Vad ger man i julklapp till någon som har allt?

Till personen som har allt kan du ge bort en upplevelse, antingen något som personen kan uppleva på egen hand eller något ni kan göra ihop. Det kan vara allt från massage till biobesök - välj utifrån vilka intressen personen har och vad hen gillar att göra på sin fritid.

Ett annat alternativ är att ge bort en korg fylld med god mat och dryck. Du kan exempelvis fylla korgen med lyxig choklad, nötter och en flaska vin eller champagne.

Vad kan man köpa till julklapp?

En person som älskar att baka kommer uppskatta julklappar relaterade till bakning, till exempel köksapparater, baktillbehör eller receptböcker. Ett lyxigt julklappstips är att överraska personen med ett presentkort på en avancerad bakningskurs. Ett budgetalternativ är att ge bort ett handskrivet kort med ditt favoritrecept.

Det här tankesättet kan såklart appliceras på andra intressen och hobbys - köp den perfekta julkappen genom att tänka på vad just din vän, partner eller familjemedlem hade uppskattat!

Vad köper man till någon som inte vill ha något?

Personen som inte vill ha något i julklapp vill oftast inte ha några materiella ting. Det finns däremot andra saker som du kan ge bort! Ett lyxigt alternativ är att ge bort en resa eller annan typ av upplevelse. Ett budgetalternativ är att bjuda hem personen på hemlagad middag eller hitta på någon billig eller gratis aktivitet tillsammans.

Vad kan man köpa i julklapp till sina kompisar?

- En hobby-relaterad gåva fungerar för kompisen som har ett specifikt intresse. Till exempel ett fint garn till kompisen som älskar att sticka. 

- Utgå från ett gemensamt intresse. Om ni båda två älskar böcker kan du till exempel köpa en bok som ni båda längtat efter att läsa. Tips! Köp en kopia till dig själv så kan ni diskutera boken tillsammans. 

- Bjud med kompisen på ett äventyr. Det behöver inte vara något superavancerat, det räcker gott och väl att ni hittar på något som ni vanligtvis inte brukar göra tillsammans. Ni kan exempelvis besöka ett museum, bada på badhus eller gå en kurs ihop.

Relaterad läsning