Det är inte mycket som slår en rykande kopp nybryggt kaffe. För alla kaffeälskare där ute kan en kaffebryggare med termos vara lösningen på flera av dina kaffebekymmer.

Vi listar fördelarna och anledningar till hur den kommer förenkla din vardag.

1. Kaffet kan följa med dig ut

En stor fördel med termos är att kaffet kan hänga med dig utan för köket. Ska du fika i trädgården eller på balkongen? Med en termoskanna slipper du springa in och ut för påfyllning och kan njuta av din kopp och ditt sällskap i lugn och ro.

Till skillnad från en vanlig termos behöver du inte oroa dig för att spilla med en kanna

2. Du slipper bitter smak efter några timmar på plattan

Om du brukar fylla på din kopp med några timmars mellanrum har du säkert märkt att kaffet smakar konstigt efter ett tag på värmeplattan. Det är för att värmen bildar garvsyra i glaskannan som får kaffet att smaka bittert. Med en kanna i termos slipper du det och får alltid gott kaffe, oavsett när du blir kaffesugen.

3. Färre antal bryggningstillfällen

Som en följd på att kaffet håller sig färskt i termosen slipper du brygga nytt kaffe lika ofta. Detta spar både tid och pengar. Många termoskannor är dessutom större och rymmer mer kaffe än glaskannorna vilket också gör att en bryggning räcker längre.

Vem passar en kaffebryggare med termos för?

Det finns många fördelar med en kaffebryggare med termos men det finns vissa personer och situationer som den kommer extra bra till hands för.

  • De på en arbetsplats med flera kaffedrickare – i personalkök på arbetsplatser är ofta kaffebryggaren i fokus. Med en termos finns det alltid färskt och gott kaffe till alla medarbetare – inte bara de som är först till kvarn.

  • De som dricker flera koppar om dagen – Kanske jobbar du hemifrån, kanske är du pensionär eller kanske älskar du att njuta av flera koppar kaffe när du är ledig?  Med en termos kan du sätta på en kanna på morgonen och fylla på koppen när du blir sugen på en till – precis lika god som den första.

  • De som föredrar fika på uteplatsen – För personer med trädgård, altan eller balkong håller ofta firanden och fika till där under sommarhalvåret. En kaffebryggare med termos kommer väl till hands att ställa på.

  • De som driver hotell, B&B eller andra boendemiljöer – Precis som på arbetsplatser så är kaffet en stor del av frukosten på hotell och Bed & breakfast. Förhöj gästernas upplevelse med en kaffebryggare med termos.

Fler artiklar om köksapparater