kopp kaffe - bryggt i kaffebryggare med termos

Det är inte mycket som slår en rykande kopp nybryggt kaffe. För alla kaffeälskare där ute kan en kaffebryggare med termos vara lösningen på flera av dina kaffebekymmer.

Vi listar fördelarna och anledningar till hur den kommer förenkla din vardag.

 1. Kaffet kan följa med dig ut

  En stor fördel med termos är att kaffet kan hänga med dig utan för köket. Ska du fika i trädgården eller på balkongen? Med en termoskanna slipper du springa in och ut för påfyllning och kan njuta av din kopp och ditt sällskap i lugn och ro.

  Till skillnad från en vanlig termos behöver du inte oroa dig för att spilla med en kanna.

 2. Du slipper bitter smak efter några timmar på plattan

  Om du brukar fylla på din kopp med några timmars mellanrum har du säkert märkt att kaffet smakar konstigt efter ett tag på värmeplattan. Det är för att värmen bildar garvsyra i glaskannan som får kaffet att smaka bittert. Med en kanna i termos slipper du det och får alltid gott kaffe, oavsett när du blir kaffesugen.

 3. Färre antal bryggningstillfällen

  Som en följd på att kaffet håller sig färskt i termosen slipper du brygga nytt kaffe lika ofta. Detta spar både tid och pengar. Många termoskannor är dessutom större och rymmer mer kaffe än glaskannorna vilket också gör att en bryggning räcker längre.

Vem passar en kaffebryggare med termos för?

Det finns många fördelar med en kaffebryggare med termos men det finns vissa personer och situationer som den kommer extra bra till hands för.

 • De på en arbetsplats med flera kaffedrickare – i personalkök på arbetsplatser är ofta kaffebryggaren i fokus. Med en termos finns det alltid färskt och gott kaffe till alla medarbetare – inte bara de som är först till kvarn.

 • De som dricker flera koppar om dagen – Kanske jobbar du hemifrån, kanske är du pensionär eller kanske älskar du att njuta av flera koppar kaffe när du är ledig?  Med en termos kan du sätta på en kanna på morgonen och fylla på koppen när du blir sugen på en till – precis lika god som den första.

 • De som föredrar fika på uteplatsen – För personer med trädgård, altan eller balkong håller ofta firanden och fika till där under sommarhalvåret. En kaffebryggare med termos kommer väl till hands att ställa på.

 • De som driver hotell, B&B eller andra boendemiljöer – Precis som på arbetsplatser så är kaffet en stor del av frukosten på hotell och Bed & breakfast. Förhöj gästernas upplevelse med en kaffebryggare med termos.

Vanliga frågor om kaffebryggare med termos

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa kaffebryggare?

Olika kaffebryggare passar olika typer av kaffedrickare. Om du är en person som älskar att dricka mycket kaffe och uppskattar att kunna sitta utomhus på altanen eller terassen med din kopp kaffe ska du överväga att köpa en kaffebryggare med termos. Det är den perfekta modellen för dig som konsumerar mycket kaffe och vill att kaffet ska behålla sin smak och värme - samtidigt som du slipper brygga kaffe flera gånger per dag.

Vilken är den bästa kaffebryggaren?

Den bästa bryggaren är den som passar dina kaffebehov. För dig som dricker många koppar kaffe per dag är kaffebryggare med termos en perfekt lösning.

Tack vare termosen har du gott och varmt kaffe redo att avnjutas när du blir sugen på en kopp. Du minskar även antal gånger som du behöver gå och brygga nytt kaffe - och du slipper hälla ut kallt kaffe som du inte hunnit dricka upp.

Finns det kaffebryggare med termosmugg?

I Elvitas sortiment finns en kaffebryggare med termos som håller kaffet varmt länge - detta gör att du kan njuta av ditt kaffe utan att det blir kallt. Den här modellen passar utmärkt för dig som gillar att brygga en stor kanna med kaffe och dricka flera koppar på raken utan att behöva brygga nytt kaffe.

Fler artiklar om köksapparater