Röd stuga

Är det dags att höja bekvämligheten ett snäpp? Vi listar vitvaror för sommarstugan som tar lite plats och gör semestern till verklig semester.

Liten kyl för litet kök

I det lilla köket kan det vara svårt att få plats med både en fullstor kyl och frys samt förvaring. Kanske räcker det med en liten kyl med frysfack om ni handlar ofta eller stannar kortare perioder? Den här kylen från Elvita har en volym på 113 liter med ett frysfack som även funkar när du vill frysa in mat – perfekt om du vill förlänga livet på blåbären du plockat!

Bor du riktigt litet, till exempel i en kolonistuga, kanske den här lilla kylen kan vara något? Kylen har en volym på 43 liter med två hyllor samt köldfack för redan fryst mat.

Smal spis från Elvita

Kanske är det dags att byta ut den där gamla spisen som har stått i stugan sedan generationer tillbaka? Få plats med mer förvaring i köket med denna endast 50 centimeter breda fristående spis. Med HighLight-hällen blir maten klar riktigt fort och blir det snabbt lika varmt som på en induktionshäll. Värmezonerna är också mer effektiva och har lägre energiförbrukning än traditionella keramikhällar. Ugnen har både varmluft och dubbel grill. Att värma upp den till 200 grader tar endast 7 minuter med funktionen Fast Preheat – perfekt när hungriga barn vill ha lunch på studs. Appropå barn – ugnsluckan håller sig sval under användning så att de små inte bränner sig när de vill kolla in vad som lagas till lunch.

Ugnen rengörs lätt med Water clean-funktionen och vreden till spisen kan diskas i maskin.

Diskmaskin under eller över köksbänken?

Ibland kan det kännas som att en stor del av semestern tillbringas med att diska. Unna dig själv en paus från disken och ta fajten med kvadratmetrarna i köket för att klämma in en diskmaskin.

Kanske får du in en smal diskmaskin under köksbänken. Elvita har en smal diskmaskin, 45 centimeter, som rymmer 9 kuvert. Läs mer om diskmaskinen här.

Finns det inte utrymme under köksbänken kanske det gör det ovanpå? Eller på ett sidobord? Eller så ställer du den ovanpå det lilla kylskåpet. Bänkdiskmaskinen från Elvita rymmer 6 kuvert. Läs mer om bänkdiskmaskinen här.

Få tvätten ren även i sommarstugan

Att tvätta för hand är en tidskrävande uppgift som inte alltid resulterar i skinande rena kläder och lakan. Finns det plats i badrummet eller kanske i en bod med avlopp? Ställ in en tvättmaskin! Den här toppmatade tvättmaskinen från Elvita har en kapacitet på 6 kg och flera olika tvättprogram - bland annat snabbprogram på 15 och 45 minuter, intensivprogram och alternativ för ECO-tvätt.

Relaterade artiklar