Mors dag - en mamma och hennes barn

Mors dags-present 2022. I år infaller Mors dag den 29 maj vilket innebär att det snart är dags att fira din mamma! Men vad ska man köpa på Mors dag? Letar du efter en lyxig present till mamma eller behöver du tips på mors dag-present som har det där lilla extra?

I den här guiden ger vi dig tips på vad du kan köpa på Mors dag och visar dig även hur du kan maxa Mors dags-presenten och göra den mer personlig. Vi hjälper dig hitta den perfekta gåva till just din mamma - oavsett om hon är den coola, lugna eller mysiga typen.

Mors dags-present till den coola mamman 

Vem är den coola mamman? Den coola mamman älskar att ha kul och hennes nöjen består bland annat av att prova nya drinkar, gå på brunch och planera resor till soliga resmål. Så varför inte överraska henne med en ismaskin eller blender så att hon redan nu kan börja förbereda sig inför sommaren? 

Om du vill göra gåvan mer personlig kan du kombinera den med handskrivna recept på goda smoothies eller drinkar som ni kan mixa tillsammans - det perfekta sättet att imponera på en riktig livsnjutare!

  • Tips! Skippa frukost på sängen och planera ett riktigt party till Mors dag istället - karaoke, paraplydrinkar och din mammas favoritsnacks är garanterat att ta firandet till nya nivåer!

Elvita ismaskin CIM3703X 

Snygg och praktisk med en kapacitet på 70 isbitar i timmen. För dig som letar efter en lättplacerad ismaskin är det här rätt modell - den är perfekt att ta med på semestern! 

Elvita höghastighetsblender CPB5151X

Blender med program för både drycker och iskrossning. Klarar av att mixa tuffa ingredienser som nötter eller hårda frukter och grönsaker. 

Elvita smoothie-blender CHB2351X

Blender med två stycken mix-and-go flaskor som gör det enkelt att ta med sin smoothie eller dryck. Lättplacerad och enkel att rengöra!

Tips på present till mamman som älskar att ta det lugnt

Vad ger man till mamman som älskar att ta det lugnt och kolla film, slappa i soffan med mobilen eller prata i telefon med vänner? Du ger henne mer tid att göra sådant som ger henne glädje! Du kan till exempel ge henne en slowcooker eller airfryer med automatiska program. Eller en robotdammsugaren som gör rent medan man tar en tupplur, spelar TV-spel eller sträckkollar en serie.

Hur kan man göra de här morsdagsgåvorna personliga? En klassisk Mors dag-present från barn är egengjorda presentkort där man ger bort en kram eller massage - och den här typen av present funkar faktiskt lika bra när man är vuxen! Du kan exempelvis kombinera en slowcooker med ett presentkort på en hemlagad måltid. Två gåvor i en är alltid uppskattat, särskilt när en del av gåvan är att ni tillbringar tid tillsammans - och att du tar hand om matlagningen och disken såklart!

Eller erbjud dig att gå ut med hennes hund, klippa gräsmattan eller hjälpa till med vårstädningen. Möjligheterna är nästintill oändliga!

Elvita slowcooker CSC7633X

Vill du kunna komma hem till färdig mat? En slowcooker tillagar maten medan du gör annat!

Elvita airfryer CLF5520S 

Fritera mat utan olja - ett smidigt och hälsosamt alternativ till fritering. Först väljer du mellan 8 automatiska program - därefter indikerar fritösen/airfryern när maten är färdig! 

Elvita robotdammsugare CRD4550S

Effektiv och smidig med en driftstid på 60-80 minuter och en låg höjd på 10 cm som gör att den kommer åt under soffor och skåp

Mors dags-present – tips till mysmamman

Det här är mamman som älskar att fika, läsa en god bok och tillbringa kvalitetstid med sin familj. En perfekt gåva till henne på Mors dag är självklart en bra tekokare eller kaffekokare som ser till att fixa den bästa koppen te eller kaffe! 

För att göra gåvan mer personlig kan du baka hennes favoritkakor eller fikabröd. Slå in kakorna i ett fint papper eller placera dem i en vacker glas- eller plåtburk. Avsluta med att göra ett unikt grattiskort med en handskriven dikt eller ett rim. Har du svårt att komma på en egen dikt kan du sammanställa en lista med fem, tio eller flera saker som gör just din mamma speciell!

Sist men inte minst, om du har koll på din mammas inredningsstil kan det vara en kul idé att ge henne en golvlampa som hon kan ha vid sin läsfåtölj. Det är en Mors dags-present som garanterat bidrar till att hennes lässtunder blir ännu mysigare. Och en golvlampa är dessutom en både snygg och praktisk gåva som hon kommer att uppskatta i många år framöver.

Elvita tekokare CTK3170X

Snygg tekokare i glas och rostfritt stål som har en kapacitet på 1,7 liter. 

Elvita kaffekokare CKB2900X

Kaffekokare som brygger kaffet direkt i den tillhörande termoskannan. Kan brygga upp till 12 koppar kaffe!

Elvita Narvik golvlampa E115642

Vit och stilren lampa med detaljer i borstad mässing. Den har två riktbara ljuskällor som lämpar sig för läsning. 

Relaterade artiklar