rena golv i vardagsrummet med robotdammsugare med moppfunktion
Med en robotdammsugare med moppfunktion håller du enkelt rent och fräscht hemma. Och du kommer åt annars svårstädade golvytor.

Trött på att dammsuga? Du är inte ensam. Många dras från att plocka fram dammsugaren och ta det där varvet runt hemmet. Det tar tid och finns många låga och svårstädade ytor som kräver lyft eller förflyttning av möbler. En självgående robotdammsugare med moppfunktion underlättar din vardag och låter dig lägga din tid på något roligare istället!

Tidsinställ när du är på jobbet

Det finns många fördelar med en robotdammsugare jämfört med en vanlig dammsugare. Den främsta är att du inte behöver genomföra jobbet själv. Med hjälp av en app kan du schemalägga städningen till när det passar bäst. På så sätt kan du låta dammsugaren städa ditt hem medan du är på jobbet eller gör ärenden på stan och komma hem till ett skinande rent hem! Om du är på semester behöver du inte oroa dig för dammet som samlas där hemma. Du kan när som helst sätta igång din robotdammsugare med mobilen.

Hejdå tunga lyft

Det tar på energin och på ryggen att lyfta på soffan varje gång det ska dammas under den. Ofta behöver man dessutom vara två personer för att komma under ordentligt.  Med en liten dammsugare slipper du det för gott. Robotdammsugaren glider under låga möbler utan problem och lämnar det dammfritt och fräscht. Du behöver inte heller dra fram och tillbaka dammsugaren från städskrubben längre tack vare den lilla designen som hittar tillbaka till sin laddningsstation på egen hand.

Robotdammsugare moppfunktion

Många nya robotdammsugare har en inbyggd moppfunktion som gör att du kan moppa golvet efter att det dammsugits. Du sätter då på en medföljande mopp på dammsugarens undersida och fyller på en vattenbehållare. Din dammsugare åker då runt ditt hem på samma sätt som när den dammar fast den skurar istället. Det är väldigt effektivt om det finns ingrodd smuts eller matrester på golvet som kräver ytterligare rengöring. 

Robotdammsugare med mopp städar på rätt ställen

Med en klassisk dammsugare bestämmer du vart du ska lägga fokus på städningen och vilka områden du ska undvika och det kan du göra med en robotdammsugare också. De flesta har inställningen zonrengöring som låter dig bestämma områden som ska fokuseras på. Har du barn och vill att det ska dammsugas under matbordet efter deras mellanmål? Skapa en matbordszon. Blir det snabbt smutsigt i hallen? Skapa en hallzon. Du kan även bestämma förbjudna zoner där dammsugaren inte ska städa. Detta kan vara extra bra om du vill undvika mattor när du använder moppningsfunktionen.

Vanliga frågor om robotdammsugare med mopp

Hur fungerar robotdammsugare med mopp?

Om din robotdammsugare har moppfunktion gör du helt enkelt så att du placerar den tillhörande moppen undertill på dammsugaren och fyller på vattenbehållaren med vatten. Nu är enheten redo att moppa och skura ditt golv! Precis som vid dammsugning kan du luta dig tillbaka och låta robotdammsugaren sköta jobbet.

Är robotdammsugare med mopp bra?

Fördelen med robotdammsugare med moppfunktion är du får en 2-1 produkt som klarar av både dammsugning och golvmoppning. Detta är den perfekta lösningen för den som saknar tid och/eller ork att städa hemma. Först gör dammsugaren rent golven från damm och smulor - och därefter skuras golven rena med hjälp av moppfunktionen.

Kan man ha skurmedel i robotdammsugare?

I Elvitas robotdammsugare med moppfunktion kan du ha i lite skurmedel, men det får inte vara så mycket så det börjar löddra eller bli skum i dammsugaren.

Fler guider om rengöring