robotdammsugare, rent hem.
Med en robotdammsugare med moppfunktion håller du enkelt rent och fräscht hemma. Och du kommer åt annars svårstädade golvytor.

Trött på att dammsuga? Du är inte ensam. Många dras från att plocka fram dammsugaren och ta det där varvet runt hemmet. Det tar tid och finns många låga och svårstädade ytor som kräver lyft eller förflyttning av möbler. En självgående robotdammsugare med moppfunktion underlättar din vardag och låter dig lägga din tid på något roligare istället!

Tidsinställ när du är på jobbet

Det finns många fördelar med en robotdammsugare jämfört med en vanlig dammsugare. Den främsta är att du inte behöver genomföra jobbet själv. Med hjälp av en app kan du schemalägga städningen till när det passar bäst. På så sätt kan du låta dammsugaren städa ditt hem medan du är på jobbet eller gör ärenden på stan och komma hem till ett skinande rent hem! Om du är på semester behöver du inte oroa dig för dammet som samlas där hemma. Du kan när som helst sätta igång din robotdammsugare med mobilen.

Hejdå tunga lyft

Det tar på energin och på ryggen att lyfta på soffan varje gång det ska dammas under den. Ofta behöver man dessutom vara två personer för att komma under ordentligt.  Med en liten dammsugare slipper du det för gott. Robotdammsugaren glider under låga möbler utan problem och lämnar det dammfritt och fräscht. Du behöver inte heller dra fram och tillbaka dammsugaren från städskrubben längre tack vare den lilla designen som hittar tillbaka till sin laddningsstation på egen hand.

Inbyggd mopp

Många nya robotdammsugare har en inbyggd moppfunktion som gör att du kan moppa golvet efter att det dammsugits. Du sätter då på en medföljande mopp på dammsugarens undersida och fyller på en vattenbehållare. Din dammsugare åker då runt ditt hem på samma sätt som när den dammar fast den skurar istället. Det är väldigt effektivt om det finns ingrodd smuts eller matrester på golvet som kräver ytterligare rengöring. 

Fokus på rätt ställen

Med en klassisk dammsugare bestämmer du vart du ska lägga fokus på städningen och vilka områden du ska undvika och det kan du göra med en robotdammsugare också. De flesta har inställningen zonrengöring som låter dig bestämma områden som ska fokuseras på. Har du barn och vill att det ska dammsugas under matbordet efter deras mellanmål? Skapa en matbordszon. Blir det snabbt smutsigt i hallen? Skapa en hallzon. Du kan även bestämma förbjudna zoner där dammsugaren inte ska städa. Detta kan vara extra bra om du vill undvika mattor när du använder moppningsfunktionen.

Fler guider om rengöring