Pappa och dotter tvättar händerna tillsammans i köket


Den andra söndagen i november är det Fars dag - dagen då vi firar våra pappor med frukost på sängen och presenter. Fars dag 2022 infaller den 13 november. Funderar du på vad du ska köpa till din pappa? Skippa gåvor som slips, strumpor och kaffemugg och köp något annorlunda i år! Vi har samlat en lista med Fars dag-presenter som är roligare och mer praktiska. Hitta en fin farsdagspresent som kommer göra pappa väldigt glad och kunna användas av honom i många år framöver!

Fars dag present - våra bästa tips

Vill du ge den perfekta fars dag presenten men är osäker på vad du ska köpa? Vi guidar dig till våra favoritpresenter som passar olika typer av pappor. 

Innan du gör ditt val finns det några saker som kan vara bra att tänka på:

  1. Din budget

    Först och främst är det viktigt att bestämmer dig för vilken budget du har och att du utgår från den när du börjar letar efter en present. 

  2. Vilka intressen har din pappa?

    Har din pappa någon särskild hobby? När du letar efter en present till pappa är det klokt att utgå från vad han tycker om att göra på sin fritid. Tycker han om film, matlagning, sport, träning eller något annat? Använd det du vet om honom i din jakt på den perfekta gåvan!

  3. Gör gåvan personlig

    Den allra bästa presenten kommer alltid vara något som är personligt och kommer från hjärtat. Ett tips är därför att kombinera din present med ett personligt kort eller en rolig aktivitet som du och din pappa kan göra tillsammans på Fars dag. 

Fars dag-present till hemmakocken

Om din pappa älskar att stå i köket och laga mat och testa nya recept är en köksapparat den perfekta presenten! Vad sägs till exempel om en airfryer/varmluftsfritös?

Det finns många hälsofördelar med airfryer och även en hel del recept som är roliga att utforska: allt från pommes frites till fiskpinnar - det går till och med att baka i airfryern. Elvita varmluftsfritös CLF5520S har hela åtta tillagningsprogram som gör matlagningen till ett rent nöje!

Present till Fars dag för kaffeälskaren

Älskar din pappa kaffe? Då kan en ny kaffebryggare vara den perfekta presenten. I Elvitas sortiment hittar du kaffebryggare med termos, perkolatorbryggare och kaffebryggare som är en del av ett frukostset med tillhörande brödrost och vattenkokare.

Välj den perfekta kaffebryggaren för just din pappa. Gör gåvan mer personlig genom att köpa din pappas favoritkaffe och slå in kaffet tillsammans med kaffebryggaren.

Tips på fars dag-present till den hälsosamma pappan

Om din pappa prioriterar sin hälsa, gillar att träna och försöker äta hälsosamt kan en blender vara något för honom!

I Elvitas sortiment finns många blenders som är utmärkta för smoothies. En blender är perfekt för pappan som vill kunna göra goda och nyttiga smoothies som kan drickas innan eller efter träningspasset. Med Elvita smoothieblender CHB2351X kan din pappa enkelt göra smoothies på egen hand. CHB2351X har dessutom två take away-flaskor som gör det enkelt att ta med sig sin smoothie när man är på språng!

Personlig Fars dag-present 

Det bästa du kan ge din pappa på Fars dag är en personlig present som är genomtänkt och betydelsefull. Bjud honom på middag, dra iväg på en aktivitet tillsammans (sport, museum eller bio) eller hitta på något mysigt hemma (filmkväll, baka, eller laga mat ihop). Eller varför inte skriva ett fint och personligt kort där du beskriver allt du älskar med honom och vad som gör honom till den bästa pappan någonsin? Oavsett vad du väljer att göra är en personlig touch garanterad att göra din pappa väldigt glad på Fars dag.

Relaterad läsning